Skip to main content
Inserció

Alberto Cortés: “El Programa Incorpora m’ha canviat la vida”

By 13/05/2019maig 4th, 2024No Comments

El Grup Cooperatiu TEB ha realitzat 53 insercions laborals en empresa ordinària durant el primer quadrimestre de 2019, 42 d’elles de persones amb discapacitat. Una d’elles és Alberto Cortés, que als seus 57 anys ha trobat feina com a tècnic de manteniment a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ho considera un “petit miracle” que li ha “canviat la vida”.

Tornar al mercat laboral, una prioritat

La vida laboral i personal d’Alberto Cortés va donar un gir radical el 2015, a l’edat de 54 anys. Arran d’un problema mèdic, aquell any va obtenir la incapacitat permanent per al seu fins aleshores treball: oficial de 1a de climatització.

Tornar al mercat laboral amb una discapacitat es va convertir des del principi en la seva màxima prioritat. Encara que els primers anys van ser fallits davant les barreres i prejudicis de les empreses, Alberto mai no es va rendir ni va perdre l’optimisme. Tampoc ho va fer davant la deterioració de la situació econòmica familiar, que només comptava amb la seva pensió per incapacitat com a ingrés.

Al l’estiu de 2018, un conegut li va parlar dels serveis d’inserció laboral del Grup Cooperatiu TEB, entitat col·laboradora del Programa Incorpora. Alberto no ho va dubtar. De seguida van establir el seu perfil laboral, competències i preferències, i van emprendre junts el camí cap a la seva integració laboral.

Després d’assistir a algunes entrevistes, Alberto finalment va aconseguir ocupació pocs mesos després. Ho va fer com a tècnic de manteniment a la Vila Universitària (residència d’estudiants) de la Universitat Autònoma de Barcelona, on ja fa cinc mesos que hi treballa.

Capaços de qualsevol cosa

No només s’ha adaptat a les tasques sense dificultat, sinó que ha experimentat un gran canvi a nivell personal i familiar. “Després de 4 anys, com a pare de família em trobo que ara puc pagar els deutes, i això és una tranquil·litat, és una pau, és tot per a mi i per a la meva família.”

Alberto assegura que les persones amb discapacitat “som gent que valem, que podem fer qualsevol cosa”. Per això, les anima a “tenir paciència” i a no desesperar” davant les negatives laborals, perquè té clar que algun dia donaran amb “la persona adequada”.

Compromís amb la inserció a la empresa ordinària

El servei d’inserció laboral del Grup Cooperatiu TEB està obert a persones en risc d’exclusió social que busquen feina. Entre altres, ofereix assessorament individualitzat, formació per a la recerca activa de feina (redacció de currículums, com fer una entrevista, portals de feina a internet…), formació tècnico-professional, inscripció a borsa de treball, pràctiques laborals i suport i seguiment a la contractació i acompanyament al llarg de la relació laboral.

El Grup Cooperatiu TEB ha renovat aquest 2019 un any més la seva adhesió a l’acord Incorpora, juntament amb 70 entitats socials de la província de Barcelona i la Fundació Bancària La Caixa.

Més informació:

Fulletó Serveis d’Inserció Laboral de TEB