Skip to main content
Cobertes verdesJardineriaSostenibilitat i Serveis

L’Aula Ambiental de Sant Andreu i el TEB fan una visita a la coberta verda

By 20/05/2021març 27th, 2024No Comments

L’Aula Ambiental de Sant Andreu (Ajuntament de Barcelona) i el Grup Cooperatiu TEB fan una visita guiada a la coberta verda del centre Francesc Martínez de Foix i un taller sobre horticultura.

Les cobertes verdes o terrats verds construïdes sobre la part superior de les teulades afavoreixen la vida vegetal generen beneficis ambietals, de salut i benestar social en entorns urbans.

Un dels principals beneficis és que augmenta la biodiversitat tant de plantes com d’animals en les ciutats. Els terrats es converteixen en refugis per a insectes, aus locals i altres espècies d’animals.

També ajuden a captar i regular l’aigua de la pluja i ajuden a reduir la temperatura del centre de la ciutat.

La coberta verda del centre Francesc Martínez de Foix forma part del mapa de Barcelona Més Sostenible.

Com a resultat, va guanyar el primer concurs de cobertes verdes impulsat a través de l’Institut Municipal de Paisatge Urbà de l’Ajuntament de Barcelona.

Inclusió laboral i SIOAS

Així mateix, el terrat verd també és un exemple d’inclusió laboral, ja que ajuda a generar feina per a col·lectius en situació de vulnerabilitat. La coberta l’han construïda i plantada treballadors i treballadores amb capacitats diverses de la cooperativa TEB Verd.

Entre d’altres, la tasca de TEB Verd està focalitzada en la construcció de cobertes verdes, a més del disseny i la cura d’espais naturals. Entre d’altres, són els responsables del manteniment del Parc de les Glòries i d’actuacions en diferents espais forestals de la ciutat.

A més a més, l’activitat ambiental també s’incorpora en els cursos i les pràctiques dels Serveis integrals d’orientació, acompanyament i suport a la inserció de les persones amb discapacitat (SIOAS). El SIOAS compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i el Fons Social Europeu.

Visita a la coberta verda i taller

La visita és una activitat dintre del cicle de Trobades Hortícoles que organitza l’Aula Ambiental del districte Sant Andreu. Les persones participants van veure de prop tot els espais de la coberta i de l’hort i van gaudir del taller sobre plagues i tractaments naturals per l’hort a càrrec de la cooperativa l’Ortiga.

Eficiència energètica

La coberta  representa més de 1000 metres quadrats d’enjardinat de flors mediterrànies, que ajuden a millorar l’eficiència energètica del centre Francesc Martínez de Foix. Els espais verds estan destinats a activitats educatives i d’oci per a grups del Centre Ocupacional del TEB i altres entitats de l’entorn comunitari.