Skip to main content
Bolet Ben FetProductes propis

Bolet Ben Fet participa en la investigació i divulgació de nous bolets

By 07/04/2021març 27th, 2024No Comments

El proper dia 8 d’abril, el Carles Díaz, gerent del Bolet Ben Fet, participa a la xerrada telemàtica “Diversificació del cultiu de bolets comestibles amb noves espècies autòctones”. I parlarà sobre la situació actual del projecte de recerca de nous cultius de bolets.

A través d’aquest projecte, TEB Verd/Bolet Ben Fet, busca nous bolets per a cultivar-los.

Ho fa amb el suport de dos centres de recerca, l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries) i la Universitat de Barcelona.

Participen també l’empresa Bolets de Soca (empresa que comercialitza sacs del substrat de Bolet Ben Fet per internet, per fer cultius a casa).

I la Societat Catalana de Micologia, el Gremi de la Fusta i xefs reconeguts, com els germans Roca, de El Celler de Can Roca.

Amb la recerca, Bolet Ben Fet vol trobar nous cultius que no es fan enlloc més del món. “Per a la nostra marca, aquesta és una aposta de futur”, explica el Carles Díaz.

Tradició Micològica

“Catalunya és una terra amb forta implantació i tradició micològica, tant des del punt de vista gastronòmic com el lúdic, i compta amb una gran diversitat d’espècies fúngiques”, afegeixen des del IRTA.

“Ens els darrers anys el consum de bolets no ha parat d’augmentar, tant a Catalunya com al conjunt d’Europa, i les seves propietats nutricionals els han convertit en aliments funcionals”, indiquen.

Doncs, “per atendre aquesta demanda, i evitar la pressió excessiva sobre les poblacions naturals dels nostres ecosistemes, el cultiu s’ofereix com una excel·lent alternativa. Actualment, però, la major part del cultiu de bolets de fusta o lignícoles es centra en unes poques espècies”.

És per aquest motiu que s’ha constituït aquest Grup Operatiu finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i l’Associació Europea per a la Innovació (AEI) en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles.

Divulgació

La xerrada comença a les 17 hores, amb la apertura per part de Eduard Puigdomènech, administrador de Tresseras Multimedia SL / Bolets de Soca, que parlarà de La cultura popular com origen d’innovació.

A les 17:25 està prevista la participació de Carles Díaz, del TEB Verd, que es centrarà en com i per què cultivar bolets lignícoles a Catalunya.

Per últim, per tancar la xerrada, el dr. Joan Pera, de Protecció Vegetal Sostenible del IRTA, parlarà de la diversificació del cultiu de bolets i del estat actual del projecte.

La jornada culmina a les 19 hores.

Inscripcions

La inscripció és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través d’aquest enllaç

Per a més informació o aclariments, contactar amb l’IRTA: Montserrat Palau (A/e: montserrat.palau@irta.cat)

Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 (cooperació per a la innovació) del PDR de Catalunya 2014-2020.