Skip to main content
Centre OcupacionalInclusió i Projectes

Projectes impulsats pel Centre Ocupacional de Bellvitge

By 22/05/2024maig 27th, 2024No Comments

L’Ajuntament de l’Hospitalet subvenciona projectes de l’entitat APOSS

El 2023 ha estat un any significatiu per al Centre Ocupacional de l’entitat APOSS, ara integrat dins del Grup Cooperatiu TEB. L’Ajuntament de L’Hospitalet ens ha proporcionat ajuts econòmics per implantar projectes que fomenten la inclusió social, l’accessibilitat i la sostenibilitat.

Entre els projectes beneficiats es troben:

Nosaltres també hi anem

És una iniciativa que facilita l’acompanyament de persones amb discapacitat a l’hora de practicar esport. Promou la seva participació en activitats esportives, fet que resulta molt beneficiós per al benestar -tant físic com mental- i per a la socialització de les persones amb discapacitat.

Tecnologies de la informació i la comunicació

Aquest projecte té l’objectiu d’ensenyar com s’utilitzen algunes eines digitals als usuaris i usuàries del Centre Ocupacional. Busca empoderar-les a través de la incorporació de les noves tecnologies en les seves tasques i rutines.

L’Hospitalet, ciutat sense barreres

En aquest, l’equip d’experts i expertes en validació avaluen el grau d’accessibilitat de diferents equipaments de l’Hospitalet de Llobregat. D’aquesta manera, el grup d’accessibilitat cognitiva, que està format íntegrament per persones amb discapacitat intel·lectual- contribueixen en la lluita per una societat més accessible i sense barreres.

Taller de reciclatge

Els usuaris i les usuàries del Centre Ocupacional treballen amb fusta recuperada per crear objectes de decoració per la llar. Aquest projecte té dos objectius principals: fomentar el reciclatge i la reutilització de materials. L’altre consisteix en estimular la concentració, creativitat i imaginació i millorar el desenvolupament psicomotriu.

Aquest taller destaca per la creació de llums artesanals elaborades amb papers reciclables i biodegradables, fet que demostra el compromís del centre amb la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

Aquests projectes no només contribueixen a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, sinó que també reforcen el compromís del Grup Cooperatiu TEB amb la inclusió social i la sostenibilitat.