Skip to main content
InsercióProtecció i suportsServeis a persones i familiesSIOAS

Conceptes bàsics sobre contractació i nòmines per a persones que busquen feina

By 07/03/2020abril 11th, 2024No Comments

 

Què hem de tenir en compte quan signem un contracte de treball? Quina és la diferència entre salari brut i net? Les persones participants del SIOAS 2019 han assistit a la xerrada Conceptes bàsics sobre contractació i nòmines, a càrrec de Montse Olives, directora de Recursos Humans del Grup Cooperatiu TEB, on han pogut donar resposta a aquestes i altres preguntes.

Durant la xerrada s’ha parlat sobre quines dades ha d’incloure el contracte, quins són els tipus de contracte, la importància de l’Estatut dels Treballadors i els convenis col·lectius, la nòmina i les seves parts, l’informe de vida laboral, l’informe de cotització i altres temes relacionats.

Tota la informació s’ha acompanyat d’exemples i exercicis per poder visualitzar en la pràctica els diferents conceptes.
Durant la sessió formativa, Montse ens va donar alguns consells:

  • Abans de signar, hem de llegir atentament el contracte de treball i les condicions.
  • Hem de fixar-nos en el salari brut anual, no en el nombre de pagues anuals.
  • Hem de tenir clar si el contracte és a jornada parcial o completa.
  • Hem de conèixer el conveni col·lectiu al qual està subscrit el contracte de treball.
  • Si tenim dubtes, hem de demanar aclariments les vegades que calgui. És important tenir molt clar les condicions laborals del lloc de treball.

La valoració de les persones participants ha estat molt positiva, consideren que aquesta informació és important a l’hora d’optar a un lloc de treball. A més, els ha ajudat a resoldre dubtes sobre els conceptes explicats durant la xerrada.

TEB Barcelona reafirma el seu compromís amb la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual

TEB Barcelona ha iniciat l’1 de juny de 2019 el Servei Integral d’Orientació, Acompanyament i Suport per a persones amb discapacitat i/o malaltia mental (SIOAS), projecte subvencionat pel Departament de Treball, Afers Social i Famílies i objecte de cofinançament per part del Fons Social Europeu.

L’objectiu del projecte és afavorir l’ocupabilitat de persones amb discapacitat i/o malaltia mental, posant a l’abast de les persones els recursos formatius adients per fer front al seu futur professional en el mercat laboral actual. Així mateix, dóna suport a les persones per incorporar-se amb èxit en el mercat de treball ordinari, mitjançant la metodologia de treball amb suport.