Skip to main content
Inclusió i Projectes

Contra les Violències Masclistes reivindiquem el dret a denunciar

By 26/11/2020març 27th, 2024No Comments
contra violències masclistes

En el Dia Contra les Violències Masclistes, volem recordar que un 23% de les dones amb discapacitat pateixen violència masclista. Tenen un 8% més de possibilitat de patir violència masclista que la resta de les dones.

Són dades de la Macroenquesta de violència contra les dones del Ministeri de Sanitat, a 2015.

Les Dones amb Discapacitat no només pateixen més agressions de gènere sinó que aquestes són més severes. A més, les dones amb discapacitat tenen un 13% més de probabilitats de tornar a partir violència de gènere que les dones sense discapacitat, un cop ja ho han patit.

Tipus de violència

De totes les violències mesclistes (físicas, sexuals, psicològic-emocional y econòmica), la que més pateixen les dones amb discapacitat és la violència psicològica-emocional; un 43%. Representa el 12% més que la violència psicológica que pateixen les dones sense discapacitat.

Però és la violència econòmica on hi ha més distància. Les dones amb discapacitat que pateixen violència econòmica (el 29% de les que pateixen violència masclista) són un 13% més que les dones sense discapacitat. Aquesta xifra és del 9% més en el cas de la violència sexual (un 22%) i del 10% més en el cas de la violència física (un 27%).

Per això des del TEB volem reivindicar el dret de les dones a ser tractades amb respecte i igualtat. I treballem cada any per sensibilitzar al nostre col·lectiu sobre els seus drets a denunciar i a dir no a qualsevol abús.