Skip to main content
AccessibilitatFormació inclusiva

Curs en Atenció Inclusiva

By 10/12/2023maig 27th, 2024No Comments

El curs en Atenció Inclusiva serveix per oferir una atenció cara al públic que fomenti el tracte inclusiu

Persones amb discapacitat intel·lectual son els i les formadores del curs i expliquen els conceptes a través de situacions que es troben en la seva vida quotidiana

L’equip d’accessibilitat del TEB, encapçalat per la Jessie Rodriguez, tècnica de l’equip audiovisual, ha dissenyat un curs d’atenció inclusiva en línia. La Jessie, directora del rodatge i del projecte, ha fet la ideació i redacció del curs en quatre mesos, mentre que el rodatge i la post-producció s’han fet en poc menys de mig any.

Aquest projecte és una formació en línia de la mà de la productora Diversa Audiovisual, que s’encarrega de l’enregistrament i la post-producció del curs; així com de la direcció de l’equip tècnic.

Consisteix en quatre mòduls on, persones amb discapacitat, són els formadors i experts en accessibilitat i lectura fàcil. Tot el curs està impartit per ells i elles, tret distintiu que fa el projecte trencador i innovador. L’equip d’experts tracta temàtiques com l’accessibilitat -i els diferents tipus que n’hi ha-, l’atenció inclusiva en l’àmbit comercial, i la lectura fàcil.

La part teòrica introdueix tota la explicació dels conceptes clau, així com el context històric relatiu a la discapacitat intel·lectual i l’accessibilitat cognitiva. Per la seva banda, la part pràctica del curs consisteix en posar a prova tots els coneixements que s’han exposat prèviament en situacions que es viuen dia a dia; en aquest cas ho fan en converses que es desenvolupen a les botigues.

Aquest curs és una oportunitat de transformació, alhora que una acció pionera per fomentar un enteniment més profund i una apreciació per la inclusió i l’accessibilitat.

El curs en línia s’emmarca dintre del projecte Fàcilment, que serveix per millorar l’accessibilitat cognitiva. Impulsat pel TEB, el projecte Fàcilment compta amb la col·laboració i el suport d’altres cooperatives: Abacus, Xarxa Ambiental, Institut Diversitas, Suara Inserció, L’Apòstrof, Sepra, Sambucus, Alternativas Económicas i El Crític.