Skip to main content
InsercióServeis a persones i familiesSIOAS

De fer pràctiques a tenir un contracte laboral

By 09/03/2022març 27th, 2024No Comments

Les pràctiques laborals son una oportunitat d’inserció per a les persones amb discapacitat, algunes d’elles passen de fer pràctiques a tenir un contracte laboral. El TEB implementa des de l’any 2019 el Servei Integral d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de persones amb discapacitat o trastorn de la salut mental (SIOAS).

Per enfortir la formació i preparació de les persones participants, comptem amb empreses compromeses amb la inserció laboral de persones amb discapacitat. Entre elles, està Cocunat, una empresa referent en el  sector de la cosmètica natural amb un concepte “toxic free”, és a dir, que només utilitza ingredients que són segurs per a la salut de les persones i del planeta.

Això facilita espais per dur a terme pràctiques no laborals que permet a les persones conèixer àrees laborals noves. És una manera d’ampliar les seves experiències  i millorar l’autoconeixement per definir un perfil laboral acord a les seves competències, inquietuds i interessos. En aquesta edició del projecte participen vint persones, les quals reben el suport i acompanyament de les preparadores laborals. Aquestes, acompanyen a dissenyar i executar el seu itinerari i aconseguir inserir-se de manera exitosa en l’empresa ordinària.

Honey, un cas d’èxit

La Honey va iniciar la seva participació en el servei SIOAS, projecte del Departament d’Empresa i Treball que rep suport del Fons Social Europeu, durant el mes d’octubre del 2021. Des de l’inici va expressar les seves ganes i motivació per millorar la seva formació i ocupabilitat. A més, això li permetria aconseguir inserir-se en el mercat ordinari de treball i millorar la qualitat de vida d’ella i de la seva filla.

Arran d’aquestes inquietuds professionals i el seu entusiasme per conèixer nous sectors laborals, la seva preparadora laboral, Alícia, li va proposar la possibilitat de fer unes pràctiques formatives no laborals a Cocunat.

Per tant, la Honey va començar les seves pràctiques realitzant tasques de logística i picking a finals de novembre del 2021. Amb el suport de la seva preparadora laboral, es va adaptar al lloc de pràctiques sense dificultats. De fet, la seva implicació, responsabilitat i proactivitat va ser molt valorada per l’empresa, oferint-li la possibilitat de continuar la seva col·laboració a través de la signatura d’un contracte laboral.

Així doncs, aquesta oportunitat li ha permès  iniciar un camí professional en un sector nou per ella. A més, formar part d’una empresa compromesa amb una societat més inclusiva i sostenible li fa especial il·lusió. La Honey aprofita cada dia les oportunitats d’aprendre coses noves i aportant a l’empresa el millor de si mateixa.

Empreses com Cocunat son imprescindibles per a fomentar l’ocupació de les persones amb discapacitat intel·lectual i son tot un exemple de Responsabilitat Social Empresarial. Tenir a la Honey a l’equip també ha aportat molts avantatges al negoci. Una demostració més que els entorns laborals diversos beneficien tant a la persona contractada com a l’empresa.