Skip to main content
AccessibilitatCentre Especial de TreballContractació Persones amb discapacitatInsercióProductes propisSIOAS

Dia de les persones treballadores: per un treball digne i inclusiu

By 30/04/2021març 27th, 2024No Comments

En el Dia de les persones treballadores, des del TEB reivindiquem el dret al treball digne, per a totes les persones.

Deixant de costat els estralls de la pandèmia, les dades de 2019 mostren clarament les serioses dificultats que tenen les persones amb discapacitat intel·lectual per a inserir-se en el mercat laboral. Abans de la pandèmia, només 2 de cada 10 persones amb discapacitat intel·lectual tenien un treball. En la resta de la població eren 7 de cada 10.

Des del TEB, creiem en la capacitat de les persones amb discapacitat intel·lectual i en la necessitat de potenciar-les al màxim. També estem convençuts que perquè aquest esforç tingui fruits, fa falta que la societat construeixi un entorn inclusiu.

Per això, ens sumem a la demanda de Dincat, perquè l’Administració promogui la incorporació de les persones treballadores del col·lectiu al mercat laboral.

Creiem que són necessàries mesures com la discriminació positiva, la compatibilitat entre prestacions socials i el treball remunerat, i una millor regulació de la jubilació anticipada.

Adherim a l’informe presentat pel sector, de 50 propostes per a avançar cap a un model d’inserció laboral més inclusiu i sostenible. I en la petició d’un major compromís per part de l’administració pública, les empreses i la societat en general.