Skip to main content
Centre Ocupacional

Educació inclusiva

By 07/03/2024maig 27th, 2024No Comments

L’escola Synergy International Christian School gaudeix d’activitats inclusives dirigides per usuàries del CO

La connexió amb la comunitat i l’àmbit educatiu i la col·laboració amb el desenvolupament i el creixement d’una societat lliure de prejudicis són prioritats per al TEB.

En el marc d’aquestes línies d’actuació, hem rebut la visita dels i les alumnes de l’escola Synergy International Christian School. Els i les estudiants han participat en activitats organitzades pel Centre Ocupacional que les ha permès gaudir d’una experiència educativa des de la mirada de la inclusió.

Activitats dirigides per usuàries del Centre Ocupacional

Els grups de l’escola Synergy, amb alumnes d’entre 6 i 14 anys, han experimentat un ampli ventall d’activitats durant tot el matí. L’objectiu de l’activitat ha estat mostrar la quantitat d’habilitats i competències que es treballen diàriament al nostre centre i potenciar que som 100% capaces.

Des de convertir-se en ballarins i poder expressar-se lliurement, fins a posar-se a la pell dels pagesos plantant fruites i verdures al nostre hort. Aquesta activitat els ha donat una visió pràctica de l’agricultura i la importància del treball manual en la producció d’aliments. També han sigut modistes en l’activitat de confecció de samarretes. Això els ha ajudat a incrementar la seva creativitat, originalitat i capacitat d’innovar.

No podia faltar una experiència periodística amb l’equip del TEB Vist. I és que els i les estudiants han après els conceptes bàsics del periodisme i del reporterisme i s’han posat darrere les càmeres. Han après el procés de creació d’un reportatge: des de la pluja d’idees inicial, fins als moments de maquillatge i perruqueria i, és clar, el moment de gravar declaracions amb el micròfon davant de càmera. Aquesta activitat ha estat de les més emocionants per als i les alumnes, que han pogut viure des de la seva pell com es prepara i es difon la informació.

Aprenentatge compartit

Ha estat un matí ple d’experiències enriquidores per a tots els participants. L’alumnat de l’escola Synergy International Christian School ha après molt, tant de les activitats com de la companyia. De fet, les persones del Centre Ocupacional també han millorat en les seves capacitats per transmetre la informació.

Aquesta visita ha demostrat la importància de crear espais on diferents comunitats puguin interactuar i aprendre unes de les altres. Això crea un ambient de col·laboració i aprenentatge compartit, fet que fomenta una societat més inclusiva i comprensiva. El Centre Francesc Martínez de Foix, doncs, es reafirma com un espai obert a la comunitat en la seva missió d’enriquiment personal i social de totes les persones de la societat.