Skip to main content
Inclusió i Projectes

El director del TEBVist, pregoner dels Jocs Special Olympics 2018

By 28/09/2018abril 15th, 2024No Comments
Foto de Josep Maria Soro, director del TEB Vist, en el pregó dels jocs Special Olympkics Androrra

El director de TEBVist, Josep Maria Soro, ha estat el pregoner de l’onzena edició dels Jocs Special Olympics 2018. Els jocs se celebren la primera setmana d’octubre a La Seu d’Urgell i Andorra. L’acte de presentació es va fer el 18 de setembre al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Durant l’acte, Josep Maria Soro va demanar a les persones amb discapacitat intel·lectual que ocupin “tots els espais, en el treball, en l’oci, en l’esport… En aquest sentit, va afirmar: “No us han de fer un gest solidari o compassiu, sinó que són els vostres drets”. El director de TEBVist va instar els esportistes a gaudir dels Jocs i a “fer-nos-en gaudir a tothom” i va desitjar que siguin “els millors de la història”.

Record per a Francesc M. De Foix

Per la seva banda, la presidenta de la Federació ACELL-Special Olympics, Marina Gómez, va tenir un record per a Francesc Martínez de Foix i Llorens, referent en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. Així mateix, va impulsar dels primers Jocs Special Olympics a Espanya. Marina Gómez va recordar que Martínez de Foix sempre afirmava convençut que “un país que procura que les persones amb discapacitat intel·lectual siguin ciutadans actius, reconeguts i feliços és un país millor per a tots”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar que el govern està compromès amb aquest sector de la societat. Prova d’això és la creació d’un Pacte Nacional per a les Persones amb Discapacitat “per posar les bases per un país capdavanter en inclusió”.
En els Jocs Special Olympics, els primers que se celebren conjuntament en dos països, participen 1.500 esportistes en 14 especialitats diferents. El lema d’aquesta edició és tota una declaració d’intencions: “Millor és qui ho intenta”.