Skip to main content
Lectura Fàcil

El Grup Cooperatiu TEB presenta la Guia pràctica de WhatsApp en Lectura Fàcil

By 11/04/2018abril 16th, 2024No Comments
una persona llegint un text en lectura fàcil

El Grup Cooperatiu TEB ha elaborat una Guia pràctica de WhatsApp amb l’objectiu de promoure el bon ús de l’aplicació de missatgeria d’una manera fàcil de comprendre.

La guia mostra de manera pràctica, i pas a pas, mitjançant captures de pantalla, com configurar i utilitzar les principals funcions de WhatsApp. Així, es potencien les possibilitats de comunicació amb l’aplicació i també la seguretat.

Aborda aspectes com la configuració de privacitat, la gestió i el bloqueig de contactes, la participació en grups, els missatges de veu o la cerca d’informació, així com els principals riscos de l’aplicació i maneres de prevenir-los. Està pensada per a persones que ja tenen un compte actiu de WhatsApp i que volen aprendre noves funcionalitats i pautes d’ús responsable. No inclou l’obertura de nous perfils o els aspectes més bàsics d’iniciació.

TEB posa el manual a l’abast d’entitats, famílies i particulars perquè puguin utilitzar-lo per formar-se en l’àmbit de les noves tecnologies.

Combatre l’escletxa digital

La guia forma part del cicle de formacions TEBnològics, que aborda l’ús dels smartphones i de les seves aplicacions socialment més esteses. L’objectiués millorar l’autonomia i la qualitat de vida de les persones, i prendre consciència alhora dels seus riscos.

Durant la primera meitat de 2019, s’han realitzat 20 sessions sobre l’ús de WhatsApp, tant d’iniciació com de perfeccionament, a 27 persones de TEB/Castellar. Les formacions s’ampliaran a altres centres de treball de TEB al llarg del segon semestre.

Des del 2017, el cicle TEBnològics ha fet més  de 100 sessions formatives a 90 persones de diferents centres especials de treball i ocupacionals de TEB.

La present Guia s’afegeix al manual dedicat a Facebook, publicat l’any 2018, i que acumula ja més de 400 descàrregues.