Skip to main content
Bolet Ben FetProductes propis

El moviment Slow Food Catalunya premia Bolet Ben Fet com a Productor Compromès de Km0

By 19/03/2019abril 24th, 2024No Comments
Productor Compromès Km0

Bolet Ben Fet ha rebut un dels premis “Productor Compromès Km0” a la trobada anual de xefs del moviment Slow Food Catalunya que va tenir lloc el 18 de març a l’Ametlla de Mar. La granja ha estat reconeguda pel seu conreu de bolets de proximitat de qualitat, ecològics i socialment responsables.

A més dels reconeixements als productors locals, la jornada ha acollit el lliurament de plaques 2019 als nous restaurants Slow Food Km 0, que sumen ja 51 arreu de Catalunya. Com és habitual, també ha tingut lloc el Mercat de la Terra, on han participat una cinquantena de productors de proximitat, així com conferències i presentacions de receptaris.

Slow Food és una associació ecogastronòmica sense ànim de lucre fundada a Itàlia l’any 1989 i actualment representada a 122 països. Té com a objectiu fomentar una nova cultura basada en els aliments bons, nets i justos. Els cuiners treballen amb la pagesia propera i ecològica, empren aliments de temporada, eviten l’ús de transgènics i cuinen peix capturat de forma sostenible.

Cultiu ecològic de bolets

Bolet Ben Fet és una iniciativa sense ànim de lucre de la cooperativa TEB Verd que ofereix oportunitats laborals a persones amb discapacitat intel·lectual.
La seva granja de bolet ecològic de Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) és la més gran de Catalunya. Així mateix, és l’única a tot Europa que produeix maitake amb certificat ecològic. Dóna servei a alguns dels restaurants més prestigiosos del país.