Skip to main content
Bolet Ben FetProductes propis

El nou bolet carner, triat pel Celler de Can Roca per un dels seus plats

By 16/12/2020març 27th, 2024No Comments
Celler de can roca bolet ben fet

El Celler de Can Roca ha triat el nou bolet carner que fa Bolet Ben Fet per a un dels seus plats exclusius. El restaurant té tres Estrelles Michelin. Ha estat catalogat com millor restaurant del món diversos anys consecutius en el llistat de la revista anglesa “Restaurant”.

El plat es diu “Toffee de col-i-flor amb bolet carner”.

La història del bolet carner

Tot i que els boletaires dels pobles de Catalunya ja fa temps que veien els bolets carners als boscos del seu entorn, ja no es pot agafar del terra. Es tracta d’un bolet autòcton en perill d’extinció. I per això se n’ha prohibit la recol·lecció.

Per això, i per contribuir que se’n pugui gaudir sense fer malbé als boscos, a Bolet Ben Fet han aconseguit conrear-lo a la seva granja de bolets de Sant Antoni de Vilamajor.

Una de les característiques d’aquest bolet és que no ho sembla. És, com el seu nom indica, carnós, tant que els vegetarians l’utilitzen perquè sembla pollastre.

La textura de la seva carn és esponjosa, per la qual cosa es recomana consumir jove i molt fresc.
La seva olor és fúngica i el seu gust, agradable, dolç i suau. Es pot tallar a làmines fines i fer-lo a la planxa directament o arrebossat.

Propietats

El bolet carner, conegut també com a ‘bolet d’eriçó’, ‘pom pom’ o ‘barba d’ancià’, és un dels bolets molt populars als països orientals amb un aspecte més sorprenent.

Darrerament s’està fent recerca clínica perquè, entre d’altres coses, se li atribueixen propietats com a regenerador neuronal, i s’investiga si podria ajudar en la lluita contra la demència, l’Alzheimer, el Parkinson, etc.

On aconseguir-ho?

Bolet Ben Fet ven el seu bolet carner a una multitud d’espais. “De fet el poden tenir a qualsevol de les fruteries i parades de mercat que indiquem a la web per bé que només se serveix per encàrrec”, explica Carles Diez, director de Bolet Ben Fet.
“És un bolet que té una durada curta i les botigues no el poden tenir a l’espera que els hi comprin. Per altra banda, alguns clients que son cooperatives de consumidors, ja fa temps que ens l’encarreguen per a les cistelles dels sesus associats”.

La Granja

Bolet Ben Fet, de la cooperativa TEB Verd, té com a objectiu la generació d’ocupació de col·lectius amb risc d’exclusió social, especialment persones amb discapacitat intel·lectual.

La granja es troba a Sant Antoni de Vilamajor, a les faldes del Montseny (Barcelona), hi treballen deu persones que es dediquen a la producció ecològica de bolets.