Skip to main content
AccessibilitatFormació inclusivaInclusió i Projectes

El Servei d’Accessibilitat Cognitiva de TEB imparteix la seva primera formació online

By 01/10/2020març 27th, 2024No Comments
Primera formació online

El Servei de suport a l’accessibilitat cognitiva de TEB hem impartit la primera formació en línia, per a la Comissió Diversitat Funcional Ciutat Vella, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de la ciutat de Barcelona.

És la primera vegada que persones amb discapacitat fem formació online a personal tècnic de l’Administració i altres entitats.

Durant la formació hem explicat com comunicar de manera fàcil, en la nova normalitat: amb les eines tecnològiques que avui s’utilitzen més que mai, i amb les dificultats afegides per la distància i la mascareta.

La formació es va fer el passat dilluns 28 de setembre. Hi van participar treballadors i entitats del districte Ciutat Vella, per aprendre a comunicar millor per a les seves persones usuàries.

Moltes vegades donem per entesos textos, fulletons i explicacions sense tenir en compte que no tothom ho pot entendre.

En les nostres formacions i avaluacions, el Grup d’avaluadores de l’accessibilitat cognitiva de TEB -persones amb discapacitat intel·lectual-, comproven que els missatges arribin.

Treballem les formes dels missatges, tant escrit com en imatges, en senyalística i parlat.

El Grup d’Avaluadores, que ha estat formada per fer avaluacions, ja porta des de juny de 2019 fent anàlisis d’espais o impartint formacions.

L’equip ha avaluat l’accessibilitat cognitiva d’equipaments d’ús públic de la ciutat de Barcelona, com ara centres cívics i museus. També ha adaptat i validat diferents textos, inclosos estatuts cooperatius, manuals d’instruccions o contes populars. Així mateix, ha realitzat formacions per a guies i educadors de museu, tècnics municipals i personal d’atenció al públic.

Per a més informació, fes clic aquí.
També pots trucar-nos al 608 951 131 o escriure’ns a accessibilitat@teb.org