Skip to main content
AccessibilitatFormació inclusivaInclusió i Projectes

El TEB impulsa un curs sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere

By 28/06/2024No Comments

El Grup Cooperatiu TEB, junt amb la cooperativa Diversitas, han creat una formació en diversitat afectiva, sexual i de gènere. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal formar i sensibilitzar professionals d’empreses i persones que treballen en atenció ciutadana per tal de millorar la comprensió i l’atenció a totes les diversitats existents.

Contingut de la formació

Aquest curs es compon per vídeos lectius, on s’expliquen termes i significats de molts conceptes rellevants en la temàtica. A més, s’inclouen entrevistes amb persones que formen part del col·lectiu LGBTI+, les quals comparteixen les seves experiències personals i professionals, aportant així una perspectiva pràctica i real del dia a dia del col·lectiu. També es proporcionen exercicis pràctics que permeten als i les participants aplicar els coneixements adquirits durant la formació, afavorint una comprensió més profunda i efectiva.

La formadora del curs és Pau Ayabarrena, una experta en Gènere que també forma part de l’entitat Diversitas. Ayabarrena compta amb una àmplia experiència en la formació sobre diversitat i inclusió, i aporta una visió molt completa i professional a la formació.

Per què és necessari aquest curs?

Un curs com aquest és necessari, ja que moltes persones del col·lectiu LGBTI+ pateixen discriminacions greus en l’entorn laboral. Una dada preocupant és que el 55% de les persones trans han estat rebutjades de manera directa o indirecta en entrevistes de treball, segons l’informe de l’Estat Socioeconòmic 2023 de la FELGTBI.

Aquesta formació és una eina educativa valuosa per als professionals que busquen millorar la seva comprensió i atenció cap a la diversitat. També, és un pas important cap a la creació d’entorns laborals més inclusius i respectuosos per a tothom.

Pau formació diversitat