Skip to main content
AccessibilitatLectura Fàcil

El TEB reivindica la Lectura Fàcil per millorar la inclusió laboral

By 30/05/2023abril 24th, 2024No Comments

TEB impulsa el projecte FàcilMent per promoure la Lectura Fàcil al treball, la cultura i la comunicació

El dia 3 de maig es va presentar l’Estatut de les persones treballadores en Lectura Fàcil, juntament amb Comissions Obreres, UGT i Dincat Plena Inclusió

Quan fa un any iniciàvem el camí amb el projecte FàcilMent, poc pensàvem quina seria la seva repercussió. El 3 de maig de 2023 al Convent dels Àngels (MACBA) de Barcelona vam tenir el plaer de comprovar que FàcilMent té un gran potencial. Que la Lectura Fàcil i el tracte inclusiu són imprescindibles per a la igualtat d’oportunitats. És necessari que tothom entengui bé les coses per poder accedir als drets laborals, a la cultura i a la informació en igualtat de condicions.
Hi participen al projecte FàcilMent 11 cooperatives i entitats d’economia social i porten mesos treballant perquè la ciutadania amb dificultats lectores puguin entendre els seus drets i deures en el món laboral. Entre aquests documents hi ha l’Estatut de les persones treballadores, així com convenis col·lectius i textos de divulgació de riscos laborals. Estem orgullosos com a TEB de ser capaços d’haver aglutinat entitats cooperatives, sindicals i del tercer sector per aconseguir aquesta comunitat. La comunitat de les persones que volem entendre-ho tot i també volem contribuir a fer del món un lloc millor per a tothom.

L’acte de presentació del projecte FàcilMent

Durant l’acte, es va reflexionar sobre la importància de la Lectura Fàcil amb la participació dels i les protagonistes, les persones validadores, com el Dani de la Riva, Maria Arenas i l’Anamaria Montero. La jornada va ser presentada pel periodista i editor del 324, Josep Maria Soro, i va comptar amb Laia Soldevila, periodista del diari El Crític, i Pere Rusiñol, de la revista Alternativas Económicas, com a moderadors de les taules rodones.

També, volem agrair a Roger Torrent i Ramió, conseller d’empresa i Treball, Enric Vinaixa Bonet, secretari d’Empresa i Treball i Oscar Riu, secretari comarcal de la UGT al Vallès Oriental per acompanyar-nos en aquesta primera jornada centrada en el dret al treball, en la inclusió laboral. Ja tenim l’Estatut de les Persones Treballadores en Lectura Fàcil, i també el Conveni de Tallers, i de mica en mica anirem adaptant més documents per posar-los a l’abast de la ciutadania.

Roger Torrent

Es va demostrar que quan ens unim per a canviar les coses, les cooperatives, l’economia social i les entitats del tercer sector som molt poderosos. Per canviar una societat, per fer-la més inclusiva i respectuosa amb la diversitat, es necessita una tribu, una comunitat que treballi junta i amb determinació.