Skip to main content
Bolet Ben FetJardineria

TEB Verd guanya el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària 2022

By 13/12/2022abril 24th, 2024No Comments

TEB Verd ha estat premiat en la modalitat empresa agrària amb el projecte Bolet Ben Fet, generador d’ocupació per a persones amb discapacitat. 

A la granja Bolet Ben Fet, situada a Sant Antoni de Vilamajor (Barcelona), treballen en la producció ecològica de bolets. 

Barcelona, 12 de desembre de 2022. El projecte Bolet Ben Fet, de la cooperativa TEB Verd, ha rebut el Premi a la innovació Tecnològica Agroalimentària 2022 en la modalitat d’empresa agrària. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha volgut premiar a les empreses agràries que han introduït en el seu procés productiu elements tecnològics innovadors per obtenir resultats que beneficien l’economia, la qualitat, la seguretat i la sostenibilitat de les produccions.   

Un sistema pioner

En el cas de la granja Bolet Ben Fet, ha implantat un sistema pioner d’aprofitament de subproductes de la indústria forestal, com la llenya fina o serradures per a la producció de bolets gourmet. Les instal·lacions estan preparades per climatitzar els espais de producció amb sistemes eficients enèrgicament. D’aquesta manera, el subministrament de bolets es pot fer durant tot l’any.  

Aquest sistema de producció propi s’ha adaptat per a les persones amb discapacitat intel·lectual que treballen a la granja. La cooperativa TEB Verd juntament amb el Grup cooperatiu TEB per a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. Una manera de dur a terme aquesta tasca és promoure la ocupació dins de la mateixa cooperativa. 

Finalment, el premi pretén aconseguir referents per al sector agrari amb relació al procés d’innovació tecnològica amb l’objectiu que Catalunya disposi d’un sector agroalimentari cada vegada més enfortit. La cooperativa TEB Verd ha estat guanyadora per cultivar bolets de varietats noves i úniques mitjançant la tradició i el coneixement del sector boletaire de Catalunya. Bolet Ben Fet és la primera granja a Europa de gírgola de castanyer ecològica. 

La missió del TEB

El Grup Cooperatiu TEB té com a missió generar oportunitats per a les persones amb discapacitat intel·lectual i altres col·lectius amb risc d’exclusió social. Actualment treballen al Grup 672 persones amb discapacitat. Així mateix, dona suport i acompanyament a 200 persones als Centres Ocupacionals i suport a la vida independent a 82 persones.