Skip to main content
InsercióServeis a persones i familiesSIOAS

Empreses que empoderen

By 23/05/2024maig 28th, 2024No Comments

Una oportunitat per a la inclusió laboral

Hem celebrat la primera edició de la jornada “Empreses que empoderen“, la qual hem creat amb l’objectiu de reconèixer les empreses que participen amb el programa d’inserció a l’empresa ordinària de persones amb discapacitat, el SIOAS, i animar la participació d’altres organitzacions.

Durant l’acte vam reconèixer més d’una vintena d’empreses que col·laboren amb el programa des de 2019: Pastisseria Bonastre, Daviyana de tot i més, Cocunat, Veritas, Stradivarius, Diva Hogar, Centre d’Estudis Montseny, Fercas Neteges, Soho House, ONG de Veí a Veí, Grifols, Apeteat, Hotel Hilton Diagonal Mar, Molin, artículos de escritura, Naturcota, Taco Bell, Lefties, Zara, Pull&Bear, Plana Fàbrega i Velamen.

Coneixement pràctic i testimonis reals

Un dels punts centrals de la jornada va ser la taula rodona sobre “Diversitat en el Treball: Perspectiva i Experiències en la Inserció Laboral”. Va suposar un gran espai per posar en valor bones pràctiques en l’àmbit de la inserció. Amb Josep Maria Soro, director del TEB Vist, com a moderador de la taula rodona, representants de Veritas, Hilton Diagonal Mar i Daviyana de tot i més van compartir la seva visió sobre la importància de la diversitat i les seves experiències pràctiques amb la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual.

L’acte va servir com a font d’inspiració perquè aquelles empreses que s’estan plantejant la incorporació de persones amb discapacitat en les seves plantilles puguin basar-se en casos d’èxit i iniciar el camí cap a una contractació més inclusiva i diversa.

La primera edició de la jornada Empreses que empoderen, que també ha comptat amb la participació d’en Juli Silvestre Martínez, Director General d’Economia Social, el Tercer Sector i Cooperatives, i Isabel Garcia Hernández, subdirectora general de Treball en la Diversitat i el Tercer Sector, ha generat satisfacció entre el públic i les persones usuàries del servei SIOAS. Com a conseqüència, ja s’està treballant en la planificació d’una segona edició.

Volem agrair totes les persones que van assistir i a la jornada i l’esforç que fan cada dia per aconseguir la igualtat d’oportunitats laborals.

El programa SIOAS d’inserció a l’empresa ordinària és possible gràcies al suport de Departament d’Empresa i Treball i cofinançat per la Unió Europea

Logos SIOAS