Skip to main content
AccessibilitatServeis a persones i families

Guia de la Renda per a persones amb discapacitat, amb novetats pels ERTO

By 16/04/2021març 27th, 2024No Comments

Com cada any, veu la llum Guia útil de la Renda 2020 (a liquidar l’any 2021) per a persones amb discapacitat, amb una novetat important: els ERTO.

Descarregueu Guia Útil Renda 2021 per a persones amb discapacitat

La Guia està elaborada per l’Assessoria Coma i Roig, juntament amb professionals de la cooperativa TEB Gestió. Té com a finalitat destacar les qüestions que més afecten a la declaració d’IRPF de les persones amb discapacitat (especialment intel·lectual) i de les seves famílies.

Aquest any, la Guia de la Renda per  persones amb Discapacitat posa èmfasi en els ERTO. A més de la diferència que pot suposar per a algunes persones tenir dos pagadors, la Guia alerta d’un error derivat dels pagaments de les prestacions. Això no afecta especialment les persones que cobren el Salari Mínim Interprofessional.

En canvi, sí que es veuran afectades per un error de SEPE. Hem detectat que ha pagat de més a alguns treballadors i ara està demanant que es tornin els diners. I aquest fet sí que podria suposar un greuje.

La raó és que a Hisenda li costaria més cobrament durant el 2020, ja que no ha començat a regularitzar-ho fins al 2021. Davant d’aquest error, la Guia ofereix algunes consells, tant si el SEPE ha demanat que es retornin els diners com si no.

Algunes recomanacions:

Que les persones que es fan la guia elles mateixes, tinguin en compte els beneficis fiscals que poden tenir les famílies i les persones amb discapacitat.

Si compteu amb una assessoria de confiança, li feu arribar aquesta Guia, perquè tinguin en compte les peculiaritats de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Finalment, des del TEB es compta amb la col·laboració de l’Assessoria Coma i Roig (C.Provença, 253, entresòl 2a 08008 – Barcelona – Telèfon 932159818) que té un preu especial per a les famílies del TEB