Skip to main content
Esports

La 1a edició del torneig Francesc Martínez de Foix aplega clubs inclusius d’arreu del país

By 04/06/2018abril 16th, 2024No Comments
foto d'equips de Primera edició del Trofeu Francesc Martínez de Foix

L’estadi municipal Narcís Sala va acollir dissabte 2 de juny la primera edició del Torneig Inclusiu de Futbol 7 Sense Límits “Francesc Martínez de Foix”. Hi participen seccions Special de Sant Andreu-TEB, l’Special CE Europa-ACIDH, el Car Special AEC Manlleu i la Unió Esportiva Cornellà.

A més a més, la trobada va retre homenatge a  Francesc Martínez de Foix i Llorens, un dels grans referents del sector de la discapacitat intel·lectual i de l’esport inclusiu que va morir el 2017,

Entre altres, Martínez de Foix va dirigir el Grup Cooperatiu TEB, va impulsar i presidir la Federació ACELL-Special Olympics i Special Olympics Espanya. També va ser vicepresident de la Federació Dincat-Plena Inclusió i membre del consell rector de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. L’any 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

La unió de dues entitats històriques de Sant Andreu

El nou trofeu és un dels compromisos del recent conveni de col·laboració entre dues entitats històriques del districte de Sant Andreu de Barcelona: la UE Sant Andreu, club centenari amb més de 3.000 socis, i el Grup Cooperatiu TEB, entitat que dóna feina o serveis assistencials a prop de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual. Així mateix, ha comptat amb el suport també de la Federació ACELL, Special Olympics Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.