Skip to main content
Cobertes verdesJardineriaSostenibilitat i Serveis

La seu del TEB acull una coberta verda amb més de 1.000 metres quadrats d’horts i jardins

By 23/05/2018abril 17th, 2024No Comments

La seu central del TEB, ubicada al districte de Sant Andreu de Barcelona, comptarà amb una nova coberta enjardinada de més de 1.000 metres quadrats. El projecte de transformació, guanyador en el recent Concurs Coberta Verda de l’Ajuntament de Barcelona, serà executat per l’equip de jardiners de TEB Verd amb el suport econòmic del consistori.

L’espai verd, a més d’una extensa àrea coberta amb plantes xeròfiles de gran resistència i durabilitat i inclourà més de 200 metres quadrats de jardí de flors mediterrànies. També comptarà amb un hort accessibles també per a persones amb mobilitat reduïda.

Activitats educatives inclusives i obertes al barri

A més d’augmentar l’aïllament de l’edifici i reduir així el seu consum energètic, la nova àrea destacarà com a espai educatiu i de lleure pels grups de centre ocupacional del TEB i d’altres entitats de l’entorn comunitari. En aquest sentit, s’hi adequaran també refugis d’insectes i aus locals per reforçar la biodiversitat del futur parc arqueològic del Rec Comtal.

Els recursos hídrics necessaris pel manteniment de la coberta s’obtindran de manera sostenible, mitjançant la instal·lació d’un dipòsit de 15.000 litres que captarà l’aigua pluvial. L’aigua es distribuirà per sistema de degoteig per una massa verda que es calcula que absorbirà cada any prop de set tones de diòxid de carboni.

Un nou espai ecològic, integral i sostenible

L’àrea verda es complementarà amb dos terrats més fins assolir la superfície total de la coberta, de més de 3.000 metres quadrats. Per una banda, un terrat solar ja en funcionament amb més de 1.200 metres quadrats de panells, i per altra banda, un terrat del vent amb aerogeneradors que s’ubicarà a la coberta del nou edifici projectat per ampliar TEB/Sant Andreu.
Les obres s’iniciaran al segon semestre de 2018 i tenen una duració prevista d’un any.