Skip to main content
EsportsInclusió i ProjectesServeis a persones i families

L’Ajuntament de Castellar homenatja els esportistes olímpics de TEB Vallès

By 28/09/2018abril 23rd, 2024No Comments
Castellar homentatga els esportistes Special Olympics

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha homenatjat avui els esportistes de TEB Vallès que van participar als darrers Jocs Special Olímpics Andorra la Vella-La Seu d’Urgell 2018.

L’alcalde de la ciutat vallesana, Ignasi Giménez, ha rebut una vintena d’esportistes i entrenadors de TEB/Castellar a la Sala de Plens Ca l’Albareda de l’Ajuntament. A l’acte també hi han assistit el regidor de Salut i Serveis Socials, Joan Creus, el regidor d’ERC, Ferran Rebollo, el secretari d’Special Olympics i vicepresident de la Federació ACELL, Joan Lluís Monteys, i el coordinador esportiu de TEB Vallès, Josep Lluís Valera.

En el seu parlament, Giménez ha destacat l’esforç i la capacitat de superació dels esportistes, que “mereix el més gran reconeixement” i contribueix “a millorar la nostra societat”.  Així  mateix, també ha destacat el compromís d’entrenadors, voluntaris i famílies en la promoció de l’esport inclusiu.

Per la seva banda, Josep Lluís Valera ha agraït al consistori el reconeixement i suport a TEB Vallès. “És molt important que es visual “en àmbits tan importants com són el treball, l’esport o el lleure”

El millor és qui ho intenta

Els Jocs Special Olympics van tenir lloc del 4 al 7 d’octubre a Andorra la Vella i a la Seu d’Urgell. Hi van participar més de 1.500 esportistes, 400 tècnics i 600 voluntaris de 13 països diferents sota el lema “El millor és qui ho intenta”.

Els diferents clubs esportius del Grup Cooperatiu TEB van desplaçar-hi 117 atletes i 24 tècnics i voluntaris. Així, ha estat la delegació més nombrosa de tot l’esdeveniment. Van obtenir un total de 13 medalles d’or, 15 medalles de plata i 7 de bronze.

Els Jocs són la trobada esportiva i de sensibilització més important del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual. Se celebra un cop cada 4 anys a Catalunya. Els primers es van fer l’any 1988 a Lleida i, des de llavors, ja s’han dut a terme onze edicions.