Skip to main content
EsportsInclusión y ProyectosServeis a persones i families

L’Ajuntament de Sabadell ret homenatge als esportistes participants als Jocs Special Olympics

By 04/12/2018abril 23rd, 2024No Comments
Special Olympics Andorra

L’Ajuntament de Sabadell va homenatjar dimecres 21 de novembre els atletes sabadellencs participants als Jocs Special Olímpics Andorra la Vella-La Seu d’Urgell 2018.

L’alcalde, Maties Serracant, la tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez, i el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, van rebre al Salo de Plens de l’Ajuntament una delegació d’una seixantena d’esportistes i personal tècnic de TEB Vallès, Amics del Sabadell i Club Natació Sabadell. També hi va assistir una representació institucional de la Federació ACELL-Special Olympics.

Als parlaments, Serracant va felicitar els esportistes sabadellencs per les seves moltes medalles i pels valors positius que han transmès a la ciutat. També va agrair la tasca de les entitats i de les famílies en la promoció de l’esport i en l’atenció a la diversitat.

Per la seva banda, Fernàndez va destacar “l’actitud” dels esportistes, mentre que Martínez va recordar que els atletes “han fet gran el nom de la ciutat” i per això mereixien ser a la sala de plens “com tots els sabadellencs que fan coses importants”.

L’Ajuntament de Sabadell s’afegeix així al Districte de Sant Andreu (Barcelona) i a l’Ajuntament de Castellar en la llista d’institucions locals que han homenatjat els esportistes dels Jocs.

El millor és qui ho intenta

Els Jocs Special Olympics van tenir lloc del 4 al 7 d’octubre a Andorra la Vella i a la Seu d’Urgell. Hi van participar més de 1.500 esportistes, 400 tècnics i 600 voluntaris de 13 països diferents sota el lema “El millor és qui ho intenta”. TEB va ser l’entitat que hi va traslladar una delegació més nombrosa, amb un total de 117 atletes i 24 tècnics i voluntaris.

Els Jocs són l’esdeveniment esportiu i de sensibilització més important del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual. Se celebra un cop cada 4 anys a Catalunya. Els primers es van fer l’any 1988 a Lleida i, des de llavors, ja s’han dut a terme onze edicions.