Skip to main content
Productes propisTColors

Leroy Merlín distribueix la primera marca de pintures inclusives fabricades per persones amb discapacitat

By 03/06/2022març 27th, 2024No Comments

Leroy Merlín distribueix la primera marca de pintures inclusives fabricades per persones amb discapacitat, les pintures TColors. Leroy Merlín i la cooperativa TEB tornen a unir forces per millorar les oportunitats per a persones amb discapacitat. Aquesta vegada, gràcies a la distribució de pintures TColors, fabricades per TEB i que compten amb un ingredient únic: generar ocupació per a persones amb discapacitat intel·lectual. TColors és la primera marca de pintura inclusiva fabricada per persones amb discapacitat intel·lectual.

TEB va néixer fa més de 50 anys gràcies a l’impuls de famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual. Des de llavors treballen per aconseguir una societat diversa i 100% inclusiva. “Totes les persones tenen potencial i talent. Es tracta de crear la manera de treballar adequada perquè cada persona ho pugui demostrar”, explica Manuel Morales, director de Grup Cooperatiu TEB. Al Grup TEB hi treballen unes 650 persones amb discapacitat intel·lectual, i en la fabricació de pintures entre 25 i 40 en funció del volum de treball.

Carlos Prieto és un dels treballadors que fa més de 20 anys que treballa a TEB, a la secció TColors: “M’agrada molt la meva feina. És una satisfacció comprovar que els productes que fabriquem amb tant d’afecte després són a les prestatgeries”.

Compromís social

Leroy Merlín, companyia especialitzada en el condicionament de la llar, treballa per promoure un model de negoci ètic i eficient que impacti de manera positiva a la ciutadania i a l’entorn. “Tenim un compromís amb la sostenibilitat, i aquest projecte dóna suport directament a l’ODS 8, Treball decent i creixement econòmic. És una gran satisfacció seleccionar productes que, a més de complir amb la qualitat, contribueixen a generar ocupació estable i de qualitat per a col·lectius amb especial vulnerabilitat”. Ho explica Juan Requena, cap de producte a Leroy Merlín.

Entre la gamma de productes TColors que incorpora la botiga Leroy Merlín Online, trobem:

  • Chalk Paint (pintura de guix)
  • Pintura de Dits
  • Pintura acrílica
  • Purpurina
  • Massilla adhesiva

La gamma de pintures inclusives TColors

La cooperativa TEB compta amb una fàbrica de pintures a Barcelona i un laboratori propi per desenvolupar les seves pròpies pintures. També acompanya els seus clients en la creació de la seva pròpia gamma de productes. Són pintures amb base d’aigua, elaborades d’acord amb la normativa EN71-3 i 100% inclusives. La fabricació de pintura escolar és una important eina d’inclusió social al TEB.

TEB ha desenvolupat un catàleg de productes de pintura molt ampli i té una dilatada experiència al sector escolar. Una part dels productes està pensat especialment perquè el puguin utilitzar infants en edat escolar i preescolar, com les pintures de dits, pintures al tremp, o per a més grans com les pintures acríliques.

Aquesta col·laboració aporta a Leroy Merlín una gamma de colors de qualitat, lliures d’al·lèrgens i alhora contribueix amb la inclusió de les persones amb capacitats diverses i compleix els objectius de desenvolupament sostenible i RSC.

Grup Cooperatiu TEB i Leroy Merlín no és la primera vegada que s’uneixen per a la inclusió de les persones amb discapacitat. El 2021 van signar un conveni per millorar l’accessibilitat dels habitatges inclusius al barri de la Barceloneta, i així aconseguir que les persones amb discapacitat intel·lectual gaudeixin d’espais més accessibles. D’acord amb el propòsit de Leroy Merlín que busca crear entorns on viure millor.