Skip to main content
EsportsServeis a persones i families

Neix la secció de futbol Unió Esportiva Sant Andreu Special TEB

By 27/11/2017abril 18th, 2024No Comments
Foto dels esportistes de la nova secció Special TEB dintre de la UE Sant Andreu

El TEB i la Unió Esportiva Sant Andreu signen un conveni de col·laboració per crear una secció de futbol Special amb esportistes amb discapacitat intel·lectual al club andreuenc.

Manuel Camino, president de la UE Sant Andreu, i Joan Cano, president del Club Esportiu TEB, van formalitzar l’acord dilluns 27 de novembre a les instal·lacions de TEB/Sant Andreu. L’acte va comptar també amb la presència de la presidenta de la Federació ACELL-Special Olympics, Marina Gomez.

Unió Esportiva Sant Andreu Special TEB

A partir d’ara, els cinc equips i 48 futbolistes del TEB, que competeixen a través de la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya, passen a ser la secció de futbol Special de la UE Sant Andreu, sota el nom d‘Unió Esportiva Sant Andreu Special TEB.

Totes dues entitats treballaran per fomentar l’esport en les persones amb discapacitat intel·lectual en un marc més inclusiu. Entre altres accions, la Unió Esportiva Sant Andreu Special TEB jugarà amb la samarreta oficial del club andreuenc, es cercaran patrocinis i nous recursos, i s’organitzarà un torneig anual amb altres clubs Special amb l’objectiu de fomentar el reconeixement social dels esportistes amb discapacitat intel·lectual.

L’equip andreuenc acull els futbolistes amb discapacitat del TEB dins del seu club

Manuel Camino va destacar la seva “gran satisfacció“ per una col·laboració que suposa incorporar “l’entusiasme” dels futbolistes del TEB a un club que “aprendrà molt”. Així mateix, va remarcar les entitats tenen “llarg camí per endavant amb moltes coses per fer juntes”. Per a Joan Cano, el conveni significa “complir un somni” perquè possibilita participar activament del club del barri. Marina Gómez, per la seva banda, va valorar que, amb l’acord, “guanyen tots” perquè, per una banda, els esportistes del TEB “aporten valor al Sant Andreu” i, per altra banda, el club andreuenc ofereix “visibilitat” i l’orgull de formar part de “l’equip del barri”.

Dues entitats emblemàtiques de Sant Andreu

La UE Sant Andreu és un club centenari del futbol català amb més de 3.000 socis. Compta amb una important escola esportiva, secció femenina i un primer equip que milita actualment a Tercera Divisió.

El Grup Cooperatiu TEB agrupa 7 cooperatives sense ànim de lucre que ofereixen feina, serveis i habitatge a més de 800 persones amb discapacitat. Als seus clubs, hi competeixen 170 esportistes federats en 11 modalitats esportives.