Skip to main content
Centre OcupacionalInclusión y ProyectosServeis a persones i familiesSostenibilitat i Serveis

Ona TEB s’alia amb Ràdio Castellar per emetre pel seu Dial

By 28/10/2018abril 23rd, 2024No Comments
Foto de l'equip de Ràdio Castellar Inclusiva

El projecte radiofònic Ona TEB, encapçalat pels locutors del Servei Ocupacional d’Inserció de TEB/Castellar, aprofundeix aquesta temporada la seva col·laboració amb Ràdio Castellar.

Així, Ona TEB disposarà enguany del suport d’un tècnic i una periodista de l’emissora municipal, podrà usar les seves instal·lacions per gravar els continguts. A més a més, els cediran una hora setmanal de la graella radiofònica per poder emetre el programa a través de la seva freqüència (90.1 FM) i pàgina web.

L’aliança amb Ràdio Castellar permetrà potenciar i difondre en un entorn totalment inclusiu un projecte que compta ja amb més de 3 anys de trajectòria.

Ràdio inclusiva

Ona TEB està formada per les 23 persones usuàries del SOI de TEB/Castellar, dos educadors i, com a novetat d’aquesta temporada, dos professionals de Ràdio Castellar. El projecte es va iniciar l’any 2015 amb la dinamització de l’entitat cultural sense ànim de lucre Endinsart, i es va traslladar a TEB/Castellar un any més tard.

Cada setmana es treballen tots els aspectes comunicatius necessaris per fer ràdio, adquirint així habilitats comunicatives i socials imprescindibles per a la inserció laboral de les persones participants. El programa final consta de diferents seccions: una tertúlia informativa amb temes d’actualitat, repàs i comentari dels titulars de la Revista l’Actual, i presentació creativa de cançons.

A més de la vessant pedagògica i d’apoderament, Ona TEB ha esdevingut una eina òptima per visibilitzar el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i mostrar les seves capacitats a través d’un canal de comunicació de gran prestigi social.