Skip to main content
AccessibilitatInclusió i ProjectesServeis a persones i families

Segon any del projecte “Jo Decideixo”

By 11/01/2021març 27th, 2024No Comments

El Grup Cooperatiu TEB ha portat a terme per segon any consecutiu el projecte “Jo Decideixo”, un programa per fomentar el lleure inclusiu i normalitzat entre les persones usuàries del centre ocupacional.

El projecte ofereix acompanyaments i recolzament individualitzat més enllà de l’horari d’atenció del centre per facilitar l’accés al lleure comunitari.

Abasta diferents accions, incloent l’acompanyament a activitats puntuals a la comunitat (festes populars, espectacles, restaurants…), la mediació per facilitar la participació en activitats organitzades inclusives (centres cívics, esportius), o la formació per a la inclusió en el lleure (aprendre un trajecte fins a un recurs, conèixer els equipaments propers…).

Les accions es duen a terme individualment o en petit grup, segons les preferències de les persones.

Tot i el Covid

Tot i que aquest any les activitats han sigut una mica més difícils, per la pandèmia, s’han ofert moltes hores de servei, amb especial èmfasi en aquelles persones amb necessitats de suport més extenses i que habitualment es troben amb més barreres a la participació.

Vam anar al Eixample Teatre, a veure “Como una canción de los 80”, una comèdia-musical molt entretinguda.

I a més, vam visitar el Palau de la Musica, per gaudir d’un magnífic concert basat en les millors bandes sonores de John Williams com: Star Wars, Harry Potter o E.T.

Programació centrada en la persona

“Jo decideixo” s’emmarca en l’ampli procés de transformació dels centres ocupacionals del TEB cap a un model centrat en la persona, en què els serveis s’adapten a les necessitats i desitjos de les persones usuàries i no pas al revés. El procés de canvi, assessorat i recolzat per la Federació Dincat-Plena Inclusió, pretén potenciar l’autodeterminació, l’apoderament i l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.