Skip to main content
EsportsServeis a persones i families

Special Olympics 2023: Celebració de l’esport i la inlcusió

By 01/05/2023juny 20th, 2024No Comments

Un esdeveniment internacional d’esportistes amb discapacitat intel·lectual

Els Special Olympics és un dels esdeveniments esportius internacionals més importants per a esportistes amb discapacitat intel·lectual de Catalunya, d’altres comunitats autònomes espanyoles i de països de tot el món. Aquest esdeveniment únic se celebra només una vegada cada quatre anys, oferint una plataforma per a l’excel·lència esportiva i la inclusió social. Aquest any la seu ha sigut Granollers i l’acte cloenda va tenir lloc al Palau d’Esports del municipi.

inici jocs

 

Activitats Paral·leles i Cerimònies

A més de les competicions esportives, s’inclou una sèrie d’activitats i programes que converteixen aquest esdeveniment en un veritable projecte de ciutadania. Entre aquests esdeveniments hi ha cerimònies, Village i altres activitats que fomenten la participació comunitària i celebren la diversitat.

Varietat d’Esports i Competicions

Es Special Olympics 2023 ofereixen una àmplia varietat d’esports, incloent-hi futbol, pàdel, natació, ping-pong, bàsquet i petanca, entre d’altres. Aquest ampli ventall d’opcions permet als i les atletes demostrar les seves habilitats i competir en un ambient inclusiu i de suport.

“La Flama és tot allò que ens mou”

El lema d’aquest any, “La Flama és tot allò que ens mou, ens motiva, ens fa avançar, lluitar i guanyar. És l’espurna que ens fa avançar cap a l’èxit”, descriu l’esperit dels Jocs. Aquest missatge inspirador busca descobrir què encén la flama interior de cada participant, animant-los a superar els seus límits i a convertir-se en herois.

Heroisme i Superació

“Et volem fer néixer herois i heroïnes” és un altre missatge clau d’aquests jocs. L’heroisme no consisteix en no tenir por, sinó en superar les pors i enfrontar-se als problemes amb coratge. Els herois i heroïnes perden sovint, però les seves idees triomfen. Aquest esperit es reflecteix en els molts esportistes que van participar en els Special Olympics, demostrant que la veritable victòria rau en la perseverança i la determinació.

Els i les nostres esportistes

En aquesta edició dels Jocs, molts dels nostres esportistes han deixat una marca memorable. A continuació, podeu veure algunes fotografies dels moments més destacats de les competicions i les cerimònies, capturant l’esperit i la dedicació de tots els i les participants.

 

futbol femení                           natació special