Skip to main content
Inclusió i Projectes

16 persones del TEB, en procés d’acreditació professional gràcies al Programa Incorpora

By 09/11/2021març 27th, 2024No Comments

La manca de formació és un dels principals obstacles que han de superar les persones amb discapacitat intel·lectual per incorporar-se al mercat laboral ordinari. És per això que, en el marc del conveni del programa Incorpora amb Fundació La Caixa d’acreditació professional, estem treballant per poder acreditar treballadores i treballadors amb discapacitat d’acord amb el Catàleg de Qualificacions professionals.

En aquest sentit, 16 persones amb discapacitat del TEB estan en procés d’avaluació. L’objectiu és obtenir un certificat de Nivell 1 que acrediti les seves competències en els àmbits de jardineria, neteja, i activitats auxiliars d’administració i comerç. Aquesta titulació els ha de facilitar el salt a l’empresa ordinària.

Suport per assolir el Nivell 1 de qualificació professional

El Nivell 1 es correspon amb els programes de qualificació professional inicial i certifica domini de tècniques molt concretes i repetitives. Des del TEB, s’ha guiat les persones amb discapacitat en tot el procés de certificació. Així, s’ha acompanyat els 16 participants en la preinscripció i inscripció. També s’ha fet seguiment dels terminis, els documents a lliurar, i s’han organitzat les trobades amb els equips avaluadors.

L’impuls del Programa Incorpora

El programa Incorpora de La Caixa ha proporcionat a l’equip tècnic del TEB assessorament per dur a terme el procediment d’Avaluació i Acreditació de Competències Professionals. A través de l’equip tècnic de l’Observatori de l’Economia Solidària ha permès resoldre dubtes pel que fa a la idoneïtat de participació dels beneficiaris i beneficiàries. També han donat suport a l’hora de recopilar dades i documents.

Les 16 persones participants han realitzat ja les trobades amb els equips avaluadors i es resta a l’espera de conèixer el resultat final de les acreditacions. El procés d’avaluació compta, entre d’altres activitats, amb una entrevista i uns exercicis pràctics on les persones que hi participen han de demostrar les seves competències.

El TEB participa des de fa 12 anys en el Programa Incorpora de la Fundació La Caixa.