Skip to main content
Inclusió i Projectes

TEB acull la primera sessió a Barcelona de la campanya de Mossos i Dincat contra els abusos

By 17/05/2018abril 17th, 2024No Comments
Campanya contra els abussos dels Mossos i la Federació Dincat

El Grup Cooperatiu TEB ha estat la primera entitat de Barcelona en acollir la campanya pionera contra els abusos a persones amb discapacitat intel·lectual impulsada pels Mossos d’Esquadra i la Federació Dincat-Plena Inclusió.

Un grup de deu persones del centre ocupacional de TEB/Sant Andreu va reflexionar dimarts 15 de maig amb dos agents sobre la importància de detectar, explicar i denunciar tots els casos d’assetjament.

Després de la prova pilot, l’equip social del TEB ja valora com estendre les sessions entre el col·lectiu de treballadors del Centre Especial de Treball i altres grups de centre ocupacional.

Una campanya pionera feta a mida

Els tallers estan ‘fets a mida’ segons les necessitats del centre, amb vuit temàtiques diferents: abús econòmic, negligència i/o abandonament, abús físic, abús psicològic, odi i discriminació i tres relacionats amb l’àmbit sexual, amb especial atenció als riscos derivats de les xarxes socials.

A través de guies il·lustrades amb imatges i d’una història senzilla com a fil conductor, les persones amb discapacitat intel·lectual entenen mitjançant la participació què és un abús i com en poden parlar i arribar a denunciar-ho.