Skip to main content
Inclusió i Projectes

TEB clou el projecte Disseny per a la Inclusió de Ojalá Projects i el Museu del Disseny, omplint els carrers de colors

By 26/07/2021març 27th, 2024No Comments

El projecte “Disseny per a la inclusió, el procés com a resultat” ha tancat els seus quatre mesos de treball. Es tracta d’un treball conjunt entre alumnes d’estudis superiors de totes les disciplines del disseny i persones amb discapacitat intel·lectual.
Ho ha fet omplint els carrers de colors i mostrant el seu art als veïns i veïnes.
La iniciativa ha promogut el disseny com a eina per a visibilitzar i desestigmatizar els col·lectius en situació de vulnerabilitat, i per a generar aprenentatge i consciència social entre els alumnes de disseny.

Impulsat pel Museu del Disseny i l’Associació Ojalá Projects, el projecte forma part d’un treball més gran, on participen també altres entitats de diferents col·lectius en situació vulnerable. Per eixemple, dones que han patit múltiples violències i usen drogues, infants tutelats i persones que han superat un ictus.

TEB Barceloneta amb BAU + Elisava + L’IDEM + UOC

Els estudiants de disseny gràfic, audiovisual i d’interacció de les escoles de disseny com BAU, Elisava, l’IDEM i UOC han creat conjuntament amb els usuaris del TEB Barceloneta una campanya de comunicació. Després l’han mostrat al barri per a donar a conèixer al col·lectiu.
L’han tutoritzat el dissenyador gràfic David Torrents amb Anaïs Esmerado, fundadora de Ojalá Projects i Enric Mor, docent de la UOC.

El passat 7 de juny, els participants han colgat banderoles amb molt color a la façana del TEB. Després han passejat pel barri parlant amb els veïns i veïnes i donant postals de colors del treball que havien fet durant el projecte.

TEB Sant Andreu + ESDAP campus Llotja

Des de Sant Andreu, els estudiants de disseny gràfic, interiors, moda i producte d’ ESDAP Catalunya del Campus Llotja han mostrat el seu treball conjunt amb els usuaris del TEB Sant Andreu a la Plaça Orfila: unes caixes que, movent-les, explicaven diferents reivindicacions del col·lectiu.

Durant el projecte, els treballs han estat tutoritzats per Noemí Clavería i Montse Noguera, ambdues professores d’ESDAP Campus Llotja.