Skip to main content
Centre Especial de TreballInclusió i Projectes

TEB demana compromís als governs per defensar els llocs de treball de les persones amb discapacitat intel·lectual

By 01/02/2019abril 8th, 2024No Comments
foto de grup TEB Verdum amb bandera reivindicativa.

El Grup Cooperatiu TEB ha elaborat un document per exigir una acció conjunta per garantir el dret a treballar de les persones amb discapacitat intel·lectual. Aquesta reivindicació s’estén tant en l’entorn protegit com en l’empresa ordinària.

En primer lloc, es felicita per l’augment del 22,3% anual del salari mínim interprofessional, com a mesura de justícia social. Al mateix temps, alerta que la mesura s’ha implantat sense preveure els ajuts mínims als Centres Especials de Treball (CET). I tampoc s’han tingut en compte els suports extraordinaris per a aquells centres que atenen les persones amb discapacitat amb majors necessitats de suport, posant així en greu risc la seva viabilitat econòmica.

Per revertir aquesta situació, TEB es suma a les peticions del sector, agrupat entorn a AEES Dincat, i exigeix la corresponsabilitat de tots els governs, de l’Estat espanyol, de Catalunya, així com les entitats locals i comarcals.

Més enllà de mesures extraordinàries a curt termini per poder assumir el nou salari mínim, demana un canvi a un nou model de treball inclusiu. Ha de contemplar les necessitats de suport de les persones amb discapacitat, tant al treball protegit com a l’empresa ordinària.

Podeu accedir al document sencer aquí:

Versió original: Demanem compromís als governs per defensar els llocs de treball de les persones amb discapacitat intel·lectual.
Versió en lectura fàcil: Defensem els llocs de treball de les persones amb discapacitat intel·lectual. Demanem compromís als governs.
Per difondre les demandes, a banda del manifest, TEB ha fet un vídeo de sensibilització i ha transmet la seva opinió a mitjans com Els Matins de TV3 i el Telenotícies.

Més de 350 persones de TEB surten al carrer

El 31 de gener, els diferents centres especials de treball de TEB van sortir al carrer en la primera mobilització de les més de 200 entitats que formen part d’AEES Dincat.

Sumant TEB/Estació, Sant Andreu, Verdum i Castellar, un total de 360 treballadors van sumar-se a l’acció reivindicativa. Aquesta és la primera d’una campanya coordinada arreu de Catalunya per exigir el el dret al treball de les persones amb discapacitat intel·lectual.