Skip to main content
Centre OcupacionalInclusió i Projectes

TEB participa en un projecte de cocreació amb estudiants de Disseny

By 18/03/2021abril 24th, 2024No Comments

El TEB Barceloneta i Sant Andreu han començat a participar en el projecte d’aprenentatge i cocreació amb estudiants de disseny.  El projecte es fa conjuntament entre persones amb discapacitat intel·lectual i alumnes d’estudis superiors de totes les disciplines del disseny.

Es diu Disseny per la Inclusió i ha sigut impulsat pel Museu del Disseny de Barcelona i l’Associació Ojalá Projects.

TEB Barceloneta

Dins d’aquest projecte, usuaris del centre TEB Barceloneta cocrearan amb estudiants de les escoles de disseny BAU, ELISAVA, L’IDEM i UOC una campanya de comunicació. Aquesta serà interactiva per donar veu a diferents col·lectius.

TEB Sant Andreu

D’aquesta manera, seguint la dinàmica del projecte, els estudiants en aquest cas de disseny gràfic, interiors, moda i producte d’ESDAP Catalunya del Campus Llotja cocrearan amb persones usuàries del centre TEBSant Andreu.

Faran èmfasi en el procés creatiu i generar una dinàmica de treball poc tractada a les aules.

Aquest projecte es durarà a terme fins maig de 2021. I de manera global, els alumnes treballen amb els diferents col·lectius vulnerables per aplicar els seus coneixements.

D’aquesta manera, poden “detectar necessitats, entendre’s, empatitzar i promoure el disseny com a motor per a la innovació social”, expliquen des de Ojalà Projects.

L’objectiu final consisteix a fomentar l’acció comunitària a diferents districtes de la ciutat de Barcelona. Així mateix, els projectes es plantegen amb un retorn bidireccional, tant per al col·lectiu com per als estudiants”.