Skip to main content
Contractació Persones amb discapacitatSostenibilitat i Serveis

TEB Solucions inicia un nou projecte de repartiments a domicili gratuïts a Sant Andreu

By 20/04/2019abril 12th, 2024No Comments

TEB Solucions ha començat la prova pilot d’un innovador servei de repartiments gratuïts al Districte de Sant Andreu (Barcelona), en el marc del projecte de lluita contra la pobresa B-Mincome de l’Ajuntament de Barcelona.

Així, fins a l’estiu de 2019, qualsevol client de comerços de proximitat i mercats andreuencs pot demanar el repartiment gratuït a domicili de la seva compra.
El funcionament és senzill: el client fa la comanda al comerç i acorda una hora perquè li portin els productes a casa. El rebran a mans d’un equip de cinc persones repartidores que fan el transport a peu de manera ecològica.

Els nous llocs de treball, dirigits a persones que es trobaven en situació d’atur a llarga durada, van acompanyats d’un programa de formació, entre altres, d’hàbits laborals, d’habilitats socials i d’atenció al client, i de tècniques d’orientació.

Un cop finalitzi la prova pilot, els agents participants (Ajuntament, Districte de Sant Andreu, associacions de comerciants i TEB Solucions) valoraran l’impacte i la continuïtat d’un servei que, a més de generar ocupació per a persones en risc d’exclusió social, té també com a objectiu revitalitzar el comerç de proximitat amb nous serveis i avantatges pels seus clients.

Repartiment en bones mans

TEB Solucions ofereix repartiments ecològics i de proximitat sota la marca “Repartiment en bones mans”, coimpulsada amb TEB Bellvitge i altres entitats catalanes. La plataforma opera ja en una desena de mercats municipals i una trentena de supermercats de l’àrea de Barcelona, i dóna feina a més de 60 persones, la majoria amb discapacitat intel·lectual.
Els repartiments a peu, a més de ser ecològics i evitar emissions de CO2, faciliten una major inclusió social dels treballadors en les comunitats on treballen.