Skip to main content
TEB Vist

TEBVist celebra 5 anys amb l’estrena al CCCB del seu primer documental

By 20/06/2019abril 11th, 2024No Comments

Coincidint amb el seu 5è aniversari, el canal de televisió online TEBVist va estrenar ahir a l’auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona – CCCB el seu primer documental “Què passarà quan em faci gran?”.

A través de sis testimonis reals, l’audiovisual aborda una temàtica complexa i fins ara invisibilitzada: l’envelliment de les persones amb discapacitat intel·lectual, i com el seu augment de l’esperança de vida xoca en l’actualitat amb la manca de recursos i programes adaptats als diferents projectes de vida.

El documental, que ja està publicat a la pàgina web de TEBVist, es podrà visionar properament també al programa Docs de Betevé.

Envelliment actiu en l’entorn comunitari

L’acte de presentació del documental, al qual hi van assistir 200 persones, va comptar amb la participació del Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i la presidenta de la Federació Dincat-Plena Inclusió, Rosa Cadenas.

Després de la projecció, va acollir una taula col·loqui sobre envelliment actiu de les persones amb discapacitat intel·lectual en l’entorn comunitari. Conduïda per la periodista de TV3 Cristina Riba, la taula va aplegar Francesc Iglésies, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat; Ramon Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona; Montse Mestres, presidenta de TEB Fundació; Montse Garcia, membre de l’Observatori de Drets de Dincat, i Òscar Martínez, professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL.

Entre altres reflexions, el col·loqui va posar de manifest la necessitat d’un nou model d’atenció basat en suports més individualitzats i comunitaris que respectin la presa de decisions sobre la pròpia vida, a través de figures com l’assistència personal o recursos com els clubs socials.

Una televisió que mostra capacitats

TEBVist és el primer canal de televisió online de Catalunya fet per persones amb discapacitat intel·lectual. Promogut pel Grup Cooperatiu TEB per trencar estereotips i visibilitzar les capacitats del col·lectiu a través d’un mitjà de prestigi, al llarg dels seus 5 anys de trajectòria suma ja 40 programes i 1.200 minuts de televisió. Ha rebut, entre altres reconeixements, el premi al millor mitjà de comunicació per Internet del Consell de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona, el Premi Solidaris ONCE o el Premi ASPID a la Comunicació.