Skip to main content
2023

Aposta per l’autosuficència energètica i l’habitatge inclusiu

S’instal·len les Plaques Solars a Castellar del Vallès i al centre Francesc Martínez de Foix per aconseguir uns centres energèticament autosuficient. S’inicien les obres de la futura Llar Residència Torre del Pont (Castellar del Vallès) i s’accepta l’habitatge inclusiu més gran de l’estat impulsat per Sostre Cívic i TEB. A Castellar s’acolliran 10 persones amb discapacitat intel·lectual i a l’habitatge inclusiu, 20.

2021

Noves sales certificades per a cosmètica i inici del servei d’accessibilitat cognitiva

Es posa en marxa el nou centre Francesc Martínez de Foix per a la formació, innovació i inclusió, amb 3.000 metres quadrats. L’espai incrementa els sales netes certificades per a cosmètica i acull la fàbrica de pintures TColors. El 2022 comença el projecte FàcilMent, que dona lloc al primer servei de Lectura Fàcil que genera ocupació per persones amb discapacitat intel·lectual.

2020

Ens deixa Josi Llorenç i el TEB supera les 850 persones amb discapacitat ateses

Ens deixa Josi Llorenç, mare del Joan, membre de les famílies impulsores del TEB i presidenta de l'entitat durant 40 anys. Tot i la Pandèmia mantenim els llocs de treball i els serveis d’atenció a els persones amb discapacitat intel·lectual. De fet, la Barceloneta inaugura una sala d’atenció a l’envelliment actiu.

2018

Noves cobertes vegetals, sales IFS i primera pedra del Centre Francesc Martínez de Foix

TEB Verd s’especialitza en el disseny i construcció de cobertes verdes per millorar la biodiversitat urbana i creen la seva pròpia coberta. El 2019 s'incrementen les sales de fabricació d'aliments certificats amb IFS a Barcelona (Sant Andreu i Verdum). Al setembre es col·loca la primera pedra de l'ampliació del Centre Francesc Martínez de Foix: això millora els espais industrials, formatius i del Centre Ocupacional.

2017

Adéu a Francesc Martínez de Foix

Ens deixa Francesc Martínez de Foix, un dels fundadors del TEB, del qual fou director durant més de 40 anys.

2014

Naixement de TEB Vist i de TEB Bellvitge

El 2014 inicia l'activitat el TEB Vist, la primera Televisió Online feta per persones amb discapacitat intel·lectual. El 2016 s’estrena la cooperativa TEB Bellvitge, focalitzada en serveis de repartiment a domicili i amb una línia industrial especialitzada en components per a l'automòbil.

2010

700 persones amb discapacitat intel·lectual ateses i primera sala certificada IFS

Malgrat la crisi, la cooperativa creix en ocupació i arriba a les 700 persones amb discapacitat intel·lectual ateses. L’any 2013 comença la fabricació d'alimentació amb la primera sala certificada en la norma IFS a TEB Verdum, un estàndard de seguretat dissenyat per a la indústria alimentària que certifica la seguretat i la qualitat dels productes alimentaris processats i la seva producció.

2007

Inauguració del nou centre TEB Sant Andreu, noves cooperatives i activitats.

El Grup Cooperatiu TEB referma la vinculació amb el Barri de Sant Andreu amb la inauguració del nou centre al carrer Fernando Pessoa. El 2009 es posa en marxa la cooperativa TEB Solucions, centrada en serveis de proximitat, com repartiment. TEB Verd obre camí amb l’activitat agroecologia amb la granja de bolets Bolet Ben Fet i TEB Estació inicia l'activitat TColors, una fàbrica de pintura escolar i per a manualitats.

2002

Vida independent i cooperativisme

S'inicia el Suport a la Vida Independent (SAVI). Aquest nou servei permet que persones que viuen a casa seva rebin un suport per millorar la seva autonomia. L’any 2005, llavor de la cooperativa TEB Verd: especialitzada en jardineria, neteja i altres serveis.

2000

Primera pedra del centre TEB Castellar del Vallès i naixement del Grup Cooperatiu TEB.

Es forma el primer Grup Cooperatiu especialitzat en l'atenció de persones amb discapacitat intel·lectual, amb cooperatives de primer grau. Josi Llorenç, presidenta de l'entitat, rep la Medalla President Macià de la Generalitat de Catalunya. El 2001, es creen les cooperatives de primer grau TEB Habitatge SCCL, TEB Gestió Empresarial SCCL i TEB Barcelona SCCL i Taller Escola Barcelona SCCL es converteix en una cooperativa de segon grau. Això possibilita una especialització més efectiva, la participació ampliada, la formació d'aliances i el creixement en xarxa.

1996

Reconeixement del paper del TEB a la Ciutat de Barcelona

L’alcalde de Barcelona atorga al president fundador de la Cooperativa, Josep Martínez de Foix, la Medalla d’Honor de la ciutat de Barcelona.

1994

Creu Sant Jordi per al TEB i ampliació del servei de Llar-Residència

El TEB rep la màxima distinció de la Generalitat de Catalunya per la seva trajectòria en la inclusió de persones amb discapacitat. També és l’any en què es posen en marxa les Llars de Casa Bloc al barri de Sant Andreu preparades per atendre a 22 persones. Al 2015, amb la inauguració de la Llar de Badalona.

1992

Celebració dels Primers Jocs Special Olympics

Barcelona viu un dels anys més importants de la seva història, i també les persones amb discapacitat intel·lectual en l’àmbit de l’esport. Els esportistes del TEB tenen l’oportunitat de viure els primers jocs Special Olympics impulsats per l’ACELL. També és l’any que es crea el registre de Centres Especials de Treball a Catalunya.

1983

Els inicis del TEB al barri de Sant Andreu i primera Llar Residència del TEB

S'adquireixen els locals del Carrer Gran de Sant Andreu, que avui són el Centre Francesc Martínez de Foix. El 1984 es posa en marxa als pisos de la Barceloneta la primera Llar-Residència del TEB finançada amb el suport l'ICASS (Institut Català d’Assistència i Serveis Socials). L’any 1987 vam passar de tenir 4 a 5 centres i es va estrenar l’actual TEB Estació.

1976

Inicis de TEB Verdum i compra d’habitatges a la Barceloneta

De Taller Escola Barceloneta a Taller Escola Barcelona. Comença l'expansió cooperativa per Barcelona amb la cessió de TEB Verdum, instal·lacions provisionals de 400 m². S'adquireixen els primers pisos a la Barceloneta per establir l'Escola de Convivència, transformant-se després en una Llar-Residència per a 16 persones l'any 1984.

1970

Protagonisme de l’esport i Cooperativisme

Comença l'activitat esportiva, embrió del Futur Club Esportiu TEB, centrada en uns inicis en la natació. Al 1971 es va inaugurar el camp de futbol municipal a la Barceloneta, i per primer cop hi ha una competició de dos equips de futbol formats per persones amb discapacitat intel·lectual. El 1974 neix el TEB com a cooperativa arran de l’increment de treballadors.

1965

Una aposta pel treball

El Grup Cooperatiu TEB neix el 1965 quan un grup de 7 famílies van tenir la iniciativa de crear una cooperativa davant de la manca de recursos i suports per als seus fills i filles amb discapacitat intel·lectual. El 1968 l’Ajuntament cedeix un local al Carrer Grau i Torras. El taller, que ja comptava amb 35 operaris passa a nomenar-se Taller Escola Barceloneta.